April 24, 2024

Komercijalna banka prestaje sa poslovanjem na Kosovu i Metohiji

1 min read

Komercijalna banka od danas više ne radi na Kosovu. U Gračanici je poslovnica zatvorena, a uklonjeni su znak i bankomati koji su bili postavljeni kod filijale i u dvorištu Doma kulture, piše Kossev.

Najava o zatvaranju ove banke stigla je korisnicima usluga i zaposlenima krajem prošle godine, pa su građani koji su imali račune u banci obaveštavani putem SMS-a o njenom gašenju. Zaposleni u javnim institucijama u srpskim sredinama na Kosovu, koji primaju plate iz budžeta Republike Srbije, u međuvremenu su morali da otvaraju nove račune u Poštanskoj štedionici.

Podsetimo, znak je još prošle nedelje skinut i sa filijale ove banke u Kosovskoj Mitrovici, a iz radnji su povučeni njihovi uređaji za elektronsko plaćanje. Banka se zvanično zatvara dan uoči najave o primeni Uredbe Centralne banke Kosova kojom se reguliše valuta evro kao jedina na Kosovu.

Međunarodna zajednica, zbog uticaja na srpsku zajednicu koja koristi i iz Srbije prima sredstva u dinarima, očekuje da će ona biti suspendovana. Iz Prištine su i dalje kategorični da se o toj Uredbi neće ni pregovarati.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.