April 24, 2024

Vlade Đurović on the Eternal Derby

1 min read

Podsetimo, Zvezda je imala ogromnu prednost, ali je od gotovo rešenog meča došla do egala i umalo ispustila pobedu.

“Velika drama, uzbudljiva utakmica za gledanje, nije trebalo da do toga da dođe, Hanga je iskusan igrač, Teodosić je iskusan igrač, Nedović, eto na kraju Yago… Sve su to iskusni igrači. Bila bi tragedija za Zvezdu da je izgubila, da je ušao taj šut Avramovića. Došli su u potpuno neverovatnu situaciju*”, kaže Đurović.

On ističe da će nakon slavlja u Zvezdi morati da urade ozbiljnu analizu o igri u poslednjoj deonici. “Mislim da je sada u svlačionici rusvaj, da pevaju, pobedili su Partizan, obezbedili prvo mesto u ABA ligi. Neki igrači možda treba da se zamisle zbog čega ovo, ali stručni štab treba da analizira. 32. minut vodite sa 19 razlike, a potom rival ima šut za pobedu. O čemu se tu radi. Obavezno je to da se napravi. Najmlađi na terenu bi bio Topić da je bio i ovo se ne bi desilo*”, smatra Đurović.

*Svaka čast Partizanu na povratku, ali najbolji igrač Zvezde je Bolomboy, uhvatio je ključne lopte u napadu, kada je bilo izgubljeno, lupio bananu. I Mitrović koji je odigrao bolje prvo poluvreme, drugo loše, kao i Davidovac, bili su bolji nego u prethodnim mečevima. Zaslužena pobeda Zvezde, obezbeđeno prvo mesto u ABA ligi, ali mora da se napravi analiza kako su ušli u ovu situaciju*”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.