May 9, 2024

Skandal u srpskom fudbalu: Četiri fudbalera kažnjena zbog dokazane nameštaljke

1 min read

Klub Prva Iskra, koji se takmiči u Srpskoj ligi Beograd, nedavno je kažnjen disciplinski zbog nepravilnosti. Klubu je oduzeto 12 bodova, i dodatno je kažnjen novčano sa iznosom od 1.200.000 dinara. Četvorica fudbalera iz tima su takođe suspendovana – Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i golman Andrija Knežević, svi sa zabranom igranja od devet meseci.

Odluka da se kazni Prva Iskra iz Bariča je zbog kršenja pravila Srpske lige Beograd. Klubu je oduzeto 12 bodova koji su bili osvojeni do trenutka kada je kazna izrečena u takmičarskoj sezoni 2023/2024. Takođe, klub je kažnjen novčano sa iznosom od 1.200.000,00 dinara.

Pojedinačne kazne su izrečene i igračima: Lazaru Adamoviću, Zoranu Topaloviću i Andriji Kneževiću, sa zabranom nastupanja od devet meseci na prvenstvenim i kup utakmicama.

Disciplinski sudija smatra da je svrha ovih kazni da upozore ostale klubove u Srpskoj ligi Beograd da ne čine slične prekršaje u budućnosti, sa nultom tolerancijom za iste. Takođe, istaknuto je da izrečene kazne imaju za cilj pravilno funkcionisanje i sportski pristup fudbalskih klubova, igrača i radnika ne samo u Srpskoj ligi Beograd, već i u svim ostalim ligama koje organizuje Fudbalski savez Beograda.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.