May 9, 2024

New Government in Belgrade Prays for Majority: Aleksandar Jerković Secures SNS and SPS Support!

1 min read

Situacija u Beogradu postaje sve složenija. Lista “Mi – glas iz naroda” drži ključ za formiranje većine u gradskom parlamentu sa šest odborničkih mesta, ali se sada pojavljuje pitanje da li će cela lista podržati formiranje većine ili će se deo odbornika predvođen Aleksandrom Jerkovićem odlučiti drugačije. Jerković je izjavio da se većina ne mora praviti sa svim odbornicima “Mi – glas iz naroda”, sugerišući mogućnost da će deo liste podržati formiranje većine, dok je drugi deo protiv podrške bilo kojoj strani.

Pokret “Nema nazad, iza je Srbija” očekuje pozitivan odgovor od svojih koalicionih partnera iz udruženja “Mi” za organizaciju zajedničkog sastanka. Međutim, deo liste odbio je pravljenje vlasti s bilo kim. Jerković je izjavio da će dalji koraci njihovog pokreta zavisiti od razgovora s koalicionim partnerima iz “Mi”.

Jasno je da se unutar liste “Mi” stvaraju razlike u mnjenjima o budućoj koaliciji. Jerković je postavio pitanje homogenosti pokreta i otvorio mogućnost razgovora o saradnji s vladajućom koalicijom, dok će SNS pratiti aktivnosti opozicije i proceniti održivost većine u Gradu.

Trenutno je neizvesno kako će se situacija dalje razvijati, s obzirom na pukotine unutar liste i različita mišljenja o formiranju većine u Gradu.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.