May 9, 2024

Hobo Insults His Rival, Forgets Powerful Backers Standing Behind Her

2 min read

Hempšir je bio poprište političkih aktivnosti tokom republikanskog takmičenja za predsedničku nominaciju 2024. godine. Braća Koh, vlasnici druge po veličini privatne kompanije u SAD i poznati republikanski donatori, stali su iza Trampovog bivšeg ambasadora u Ujedinjenim nacijama, Niki Hejli, u nastojanju da podrže njen politički angažman.

Njihova organizacija “Amerikanci za napredak” aktivno je podržavala Hejlijevu kampanju, s namerom da izvuče republikansku stranku iz Trampovog stiska. Pre objave rezultata izbora u Nju Hempširu, sugerisali su da bi se povukli samo ako bi Hejli podbacila na izborima.

Hejlijeve šanse da postane republikanski kandidat su velike, a nakon objavljivanja rezultata izbora, ona je samouvereno istakla da je primila preko milion dolara novih donacija u samo 24 sata. Međutim, analize su pokazale da je Hejlijeva popularnost otkrila slabosti Trampove nominacije na nacionalnom nivou, stoga je pažnja sada usmerena ka njenim sponzorima.

Veliki republikanski donatori kao što su Ken Langone, suosnivač lanca Home Depot, i Reid Hofman, suosnivač LinkedIn-a, igraju ključnu ulogu u podršci Hejlijevoj kampanji. Langone je izjavio da je čekao rezultate iz Nju Hempšira pre odlučivanja o “velikodušnoj donaciji”, dok se navodi da je Hofman već “zatvorio novčanik” nakon što je donirao šestocifrenu cifru.

U poređenju sa “milijarderom” Trampom, Hejlijeva je u ovom izbornom ciklusu imala snažnu podršku od strane velikih republikanskih donatora. Sada je u fokusu javnosti kako će se ovi donatori dalje angažovati u njenoj političkoj kampanji.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.