May 9, 2024

Debitantski uspeh za kinesku teniserku u finalu Grend slema

1 min read

Kineska teniserka Kinven Dženg plasirala se u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Ona je pobedila 93. teniserku sveta, Ukrajinku Dajanu Jastremsku, posle dva seta, rezultatom 6:4, 6:4.

Džen, 15. teniserka sveta, ostvarila je ovu pobedu posle sat i 37 minuta igre. Ovo je prvi put u njenoj karijeri da se plasirala u finale grend slem turnira.

Jastremska je dobro počela meč, oduzela je servis protivnici i povela sa 2:0. Međutim, Džen je odmah vratila brejk, a zatim je u sedmom gemu napravila drugi brejk i povela sa 4:3, stvarajući prednost u meču.

U drugom setu, Džen je dobro počela i napravila brejk za vođstvo 2:1. Međutim, Jastremska je odmah uzvratila i izjednačila na 2:2. Nakon toga, teniserke su osvojile po gem na svoj servis, a u sedmom gemu Džen je bez izgubljenog poena napravila novi brejk i povela sa 4:3.

Džen je uspela da sačuva prednost brejka do kraja seta i plasirala se u finale prvog grend slem turnira u sezoni. Tamo će se suočiti sa aktuelnom šampionkom Arinom Sabalenkom iz Belorusije, koja je danas pobedila Amerikanku Koko Gof sa 7:6, 6:4.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.