April 13, 2024

Ukrajinska maloletna teniserka u opasnosti zbog susreta sa Ruskinjom

2 min read

Kotljar je poražena od Vlade Minčeve sa 2:0 (6:2, 6:4) i potom postupila sportski, čestitala je pobedi Ruskinji. Nije prvi put da od februara 2022. godine i početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini gledamo duel teniserki iz ove dve zemlje. Ali jeste prvi put da su se igračice rukovale nakon meča.

Poznato je da je ukrajinskim teniserima i teniserkama zabranjeno da se pozdrave sa rivalima iz Rusije i Belorusije. Rukovanje se nije dopalo mnogima u Ukrajini, pa je i Konstantin Kotljar, otac mlade Elizavete, morao da se pravda. “Lisa ima samo 16 godina, još nema pravog iskustva na tako značajnim takmičenjima kao što su grend slem turniri.

Takvi turniri stvaraju veliki pritisak na sportiste. Na početku karijere teško je da se nosite sa ovim i da ne budete nervozni. Nažalost, moja ćerka se nije osećala smireno posle poraza, došle su do izražaja njene emocije, pa nije u potpunosti kontrolisala svoje ponašanje. Automatski je uradila ritual posle meča i rukovala se sa protivnicom, ne shvatajući da se iza mreže nalazi predstavnica zemlje koja je izvršila napad na našu Otadžbinu.

Ovo je bila greška, zbog čega je Lisi veoma žao i uverava da nikada više neće dozvoliti da se ovo ponovi. Ona je iskrena patriotka Ukrajine, tako će ostati i u budućnosti”, poručio je njen otac.

Međutim, kako pišu pojedini ukrajinski mediji, ovo opravdanje neće staviti tačku na slučaj. Navodi se da bi Ministarstvo sporta moglo da pokrene postupak protiv mlade teniserke zbog rukovanja, pa će očigledno porodica Kotljar morati da se pravda pred najvišim institucijama ove zemlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.