May 2, 2024

Udineze kažnjen utakmicom bez prisustva publike zbog rasističkog ponašanja navijača

1 min read

Uprava Serije A je nedavno donela odluku usled velike kontroverze i ljutnje javnosti zbog incidenata koji su se dogodili tokom utakmice između Udinezea i Milana, koju je Milan pobedio rezultatom 3:2. Navijači Udinezea su tokom utakmice vređali golmana Milana na rasnoj osnovi, a upozorenje za prekid uvreda je bilo pročitano dva puta sa razglasa. Ipak, zbog saradnje Udinezea sa nadležnima i brze reakcije u pronalaženju odgovornih navijača, izrečena je najblaža moguća kazna. Tim Udinezea će igrati svoju narednu utakmicu protiv Monce pred praznim tribinama, a to će se dogoditi 3. februara.

Tokom utakmice, fudbaler Menjan je zajedno sa svojim saigračima napustio teren zbog uvreda na rasnoj osnovi, što je rezultiralo prekidom utakmice na pet minuta. Udineze je već doživotno zabranio ulazak na stadion jednom navijaču zbog ovih uvreda, te su najavili da će isto učiniti i za ostale “zle ljude”. Ovo se događa u trenutku kada postoji sve veći pritisak na nadležne organe da uvedu strože kazne za navijače.

Menjan je dobio veliku podršku širom sveta zbog svoje odluke da napusti teren, te je istovremeno apelovao na nadležne da preduzmu ozbiljne mere kako bi se slični incidenti sprečili u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.