May 3, 2024

Suza Sirijaca putuje svetom

1 min read

Fudbalska reprezentacija Sirije, koja je godinama bila u ratu, ostvarila je istorijski uspeh na Azijskom kupu utorkom. Pod vođstvom argentinskog trenera Hektora Kupera, tim je uspeo da se plasira u nokaut fazu turnira pobedivši Indiju rezultatom 1:0. Na drugoj strani, selektor Indije je Hrvat Igor Štimac. Ovo je prvi put da Sirija dostiže ovaj nivo takmičenja.

Sirija je obezbedila prolazak u narednu fazu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Uspesnoj igri tima doprineo je Omar Hribin, koji je postigao jedini gol na utakmici u 76. minutu, odigranoj u Kataru. Nakon utakmice, dojmljiv prizor je bio kada su novinar i prevodilac Hektora Kupera zaplakali od sreće. Ovaj trenutak je posebno emotivan s obzirom na patnje koje je sirijski narod pretrpeo u poslednjim godinama.

Sirija je u neprekidnom ratnom stanju od 2011. godine, zbog čega je svaki uspeh njihovih fudbalera posebno važan i inspirativan za zemlju i narod. Ovaj sportski podvig pruža nadu i optimizam ljudima koji su se suočavali sa teškim vremenima. Iako je reč o fudbalskim utakmicama, uspeh tima postao je jedna od najlepših vesti za zemlju i narod, podsećajući na snagu i izdržljivost koji žive u svakom sirijskom građaninu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.