May 17, 2024

Poketino ima želju da osvoji trofej s Čelsijem

2 min read

Trener Čelsija, Maurisio Poketino, izjavio je da očajnički želi da osvoji prvi trofej u engleskom fudbalu, nakon što je izgradio tim “gotovo od nule” i plasirao se u finale Liga kupa. Prvu utakmicu u finalu Čelsi je izgubio na gostovanju rezultatom 0:1. Poketino ističe svoju želju za osvajanjem trofeja i naglašava da je već uspeo u tome dok je bio trener Pari Sen Žermena, gde su njegov tim osvojio tri trofeja u godinu i po dana. Sada, njegov cilj je osvajanje trofeja sa Čelsijem.

Čelsi će igrati finale Liga kupa protiv pobednika dvomeča između Fulama i Liverpula, koje će se odigrati 25. februara na Vembliju. Ovo će biti prvo finale kupa za Čelsi od 2022. godine, kada su izgubili finale Liga kupa i FA kupa od Liverpula. Poketino, koji je trenutno vodeći Totenhem, takođe ima iskustvo gubitka finala Liga kupa od Čelsija 2015. godine i finala Lige šampiona od Liverpula 2019. godine.

Poketino je preuzeo Čelsi prošlog leta i suočio se sa mnogim povredama u ekipi, što je uticalo na formu tima koja je bila promenljiva u ligi. Međutim, ekipa je pobedila pet od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima. Poketino smatra da je ostvarivanje plasmana u finale Liga kupa neverovatno dostignuće, s obzirom na sve poteškoće koje su se pojavile. Cilj je bio stvoriti tim od početka i doći do finala na Vembliju, a sada je vreme da se pobedi u finalu.

Ipak, Poketino takođe prepoznaje da za klub kao što je Čelsi, koji ima ambicije da osvoji Ligu šampiona i Premijer ligu, finale Liga kupa možda nije toliko važno. On ističe važnost ovog trenutka za klub i igrače koji nisu imali priliku da igraju na Vembliju do sada. Poketino naglašava da je ovo deo procesa izgradnje tima.

Čelsi će pre finala Liga kupa odigrati četvrtu rundu FA kupa protiv Aston Ville na svom terenu u petak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.