July 27, 2024

Organizatori Australijan opena zadovoljni uspehom takmičenja

1 min read

U sklopu četvrtfinala Gren slema u Melburnu sastali su se Rubljov i Siner. Njihov meč je završen nešto posle pola dva ujutro po lokalnom vremenu. Mnogi su zbog toga pobesneli na organizatore, kritike su pristizale sa svih strana. Čak je i Beker, u emisiji “Meč lopta Beker”, otkrio zbog čega je došlo do svega toga.

Beker je objasnio da je greška bila u postavljanju meča legendi u dublu u podne. Upitao se zašto su uopšte organizatori tu stavili taj meč, što je rezultiralo produženjem ostalih mečeva. Zbog toga, večernji program je kasnio. Razmatranje da se jedan od mečeva pomeri na drugi teren je odbijeno kako bi se izbegle nevolje za navijače koji su kupili karte za večernji program. U tom programu su se igrali mečevi Sabalenka i Siner.

Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, svestan je da je teško predvideti kako će se mečevi razvijati. Naglasio je da ima dana kada su mečevi neverovatno dugi. Na primer, meč između Koko Gof i Kostjuk je trajao tri sata, dok je muški meč trajao skoro četiri sata. Svi su svesni da je to nesrećno za sve uključene.

Boris Beker žali što je došlo do ovakvog problema i veruje da organizatori trebaju bolje isplanirati raspored mečeva kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.