May 6, 2024

Objavljena proširena lista Amerikanaca za Olimpijske igre

2 min read

Košarkaški savez SAD objavio je širi spisak igrača za predstojeće Olimpijske igre. Poznato je da su Amerikancima Olimpijske igre važnije nego Svetsko prvenstvo, pa je spisak prepun imena trenutno najboljih igrača u NBA ligi.

Na spisku se nalazi impresivan broj igrača, među kojima su Stef Kari, Lebron Džejms, Kevin Durent i mnogi drugi. Ovaj tim je sastavljen od vrhunskih profesionalnih igrača koji će imati priliku da predstavljaju SAD na Olimpijskim igrama.

Spisak obuhvata sledeće igrače: Bem Adebajo, Džeret Alen, Paolo Bankero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Majkal Bridžis, Džejlen Braun, Džejlen Branson, Džimi Batler, Aleks Karuzo, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Kevin Durent, Džoel Embid, Dieron Foks, Pol Džordž, Aron Gordon, Tajris Halibarton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hirou, Džru Holidej, Čet Holmgren, Brendon Ingram, Kajri Irving, Džeren Džekson Džunior, Lebron Džejms, Kem Džonson, Voker Kesler, Kavaj Lenard, Dejmijan Lilard, Donovan Mičel, Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejson Tejtum, Derik Vajt i Trej Jang.

Zanimljivo je napomenuti da 13 igrača na ovom spisku već ima zlatne medalje sa prethodnih Olimpijskih igara. To ukazuje na bogato iskustvo tima i čini ih favoritima u takmičenju.

Košarkaški turnir će se odigrati u dve faze. Grupna faza će biti održana u Lilu, dok će se završnica održati u Parizu. Očekuje se da ovaj tim Amerike pokaže svoje umeće i dominira na terenu, te da se ponovno okiti zlatnom medaljom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.