May 4, 2024

Izveštaj o četvrtfinalu meča na Australijan Openu između Janika Sinera i Andreja Rubljova

2 min read

Dilema više ne postoji – Novak Đoković će se suočiti sa Janikom Sinerom u polufinalu Australijan opena. Siner je impresivnom igrom pobedio Andreja Rubljova sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:3). U prvom setu videli smo samo jedan brejk, koji Siner napravio kada je vodio 3:2. Njegovi maestralni servisi su mu pomogli da osvoji set i povede sa 1:0.

Drugi set je bio velika borba, sa oba igrača koji su čuvali svoje servise do kraja seta. Otišlo se u taj-brejk, u kojem je Rubljov poveo sa 5:1, ali je onda iznenada izgubio kontrolu nad igrom. Siner je vezao šest poena i osvojio taj-brejk sa 7:5, povećavajući svoju prednost na 2:0 u setovima.

U trećem setu smo videli još jednu veliku borbu, sve do prve brejk šanse za Sinera. Italijan je iskoristio tu priliku, oduzeo servis Rubljovu i mirno priveo meč kraju, zakazavši susret sa Đokovićem u polufinalu Australijan opena.

Đoković i Siner su se dosad sastali šest puta, pri čemu je Đoković slavio četiri puta, dok je Siner pobedio dva puta, uključujući poslednji meč u polufinalu Dejvis kupa. Interesantno je da Siner do sada nije izgubio nijedan set na ovogodišnjem Australijan openu, što znači da će Đokoviću biti izuzetno teško. Meč između Sinera i Đokovića je zakazan za petak.

Siner je imao sjajan servis i uspeo je da preokrene prednost u gemovima. Ovaj gem je trajao osam i po minuta, a Siner je imao sjajnu statistiku na servisu na ovogodišnjem Australijan openu, osvajajući 58 od 60 gemova na svoj servis. Još uvek nema brejka. U njihovim dosadašnjim međusobnim duelima, trenutni skor je 4:2 u korist Sinera, ali će se tek videti ko će ovog puta izaći kao pobednik i suočiti se sa Đokovićem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.