July 27, 2024

“Australian Open Quarterfinals: Zverev vs Alcaraz Live Streaming Broadcast”

2 min read

Na tom meču je u toku 3. set. Iako je u njihovom poslednjem četvrtfinalnom susretu na Slemu u Njujorku prošle godine Karlos bio bolji od Saše Zvereva, Nemac je taj koji je odneo pobedu u njihovom poslednjem meču, za završnom Mastersu sezone u Torinu i time stekao prednost od 4-3 u međusobnim okršajima.

Tradicionalno uspešniji na tvrdoj podlozi (pobede u Beču, Akapulku i Torinu i samo taj poraz u Njujorku) Zverev ovde takođe juri svoje drugo polufinale, odnosno sedmo na Slemovima – a zanimljivo je da nikada do sada nije pobedio Top 5 igrača u ovoj fazi takmičenja na jednom od 4 najveća turnira sezone, izgubiviši čak 10 istih, odnosno tri na Australijan Openu. U poređenju sa njim, mlađi Alkaraz protiv Top 10 igrača ima skor od 6-5 na Grend Slemovima i ukupno 23 pobede i 15 poraza na ATP turneji – jer je do sada ovo tek njegov treći nastup u Melburnu i dvanaesti na Slemovima.

– Sjajan je igrač. Pobedio je odlične igrače na ovom turniru. Očigledno volim da igram protiv njega. Uvek imamo teške bitke. Moram da budem na najboljem nivou. Gurao me je da igram i dam 100 odsto svaki put. Poslednji put sam izgubio od njega. Moram da budem fokusiran, da poboljšam nivo iz tog meča. Uživaću u četvrtfinalu. Mislim da će to biti dobar meč – rekao je Alkaraz pred ovaj meč.

Podsetimo, Danil Medvedev ostvario je plasman u polufinale, pošto je pobedio Huberta Hurkača sa 3:2 u setovima. Njega potom očekuje duel sa pobednikom između Alkaraza i Zvereva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.