May 18, 2024

Golden State Warriors Releases Arena Footage

1 min read

Milojević je bio poznati srpski košarkaš i trener. Rođen je 15. aprila 1977. godine u Beogradu. Tokom svoje igračke karijere, nastupao je za klubove kao što su Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensija i Galatasaraj. Karijeru je završio u Partizanu, gde se vratio 2009. godine.

Sa Partizanom je osvojio dve titule prvaka države, a takođe je bio i MVP domaće i regionalne lige. Nakon završetka igračke karijere, Milojević je započeo trenerku karijeru 2012. godine u ekipi Mega. Tu je ostao do 2020. godine, a potom je proveo jednu sezonu u Budućnosti iz Podgorice.

U 2021. godini, Milojević se preselio u Ameriku i pridružio se klubu Golden State Warriors kao asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion.

Pored uspeha na klupskom nivou, Milojević je takođe imao značajne uspehe sa reprezentacijom Srbije. Osvojio je titulu šampiona na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Turskoj.

Nažalost, Milojeviću je pozlilo u noći između utorka i srede u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju, dok se nalazio sa svojim klubom Golden State Warriors. Preminuo je od posledica srčanog udara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.