July 27, 2024

Dejan Milojević: Miško Ražnatović’s Perspective

2 min read

Mi smo sarađivali 20 godina. Imali smo nažalost negativne informacije pre nego što su otišle u etar. Period prilagođavanja je bio jako kratak. Sve je bilo šokantno za mene, potpuna neverica. I dalje nisam svestan te činjenice da ga nema.

Pa onda igraju Mega i Budućnost, jedini klubovi kojima je bio trener u Evropi. Kao da su se košarkaški bogovi dogovorili da to bude tako za njega. Biće ovo prilika da se oda pošta čoveku koji je puno uradio za Megu i Partizan.

Nakon završetka igračke karijere zbog povrede kolena, Dejan je imao period u kome je bio ni na nebu ni na zemlji. Sport mu je nedostajao, nije počeo nešto drugo. Zato sam ja, koji ga volim, izmislio za njega mesto tim-menadžera u Megi. Kada se vratio Vukoičić, ekipa nije dobro reagovala jer je bila naviknuta na Dejana. Nalazio sam se u teškoj situaciji i nisam mogao da smenim Vukoičića zbog rezultata, dok je tim želeo Dejana.

U životu moraš da imaš i sreće da se nešto dogodi. Zvezda je izgubila dva meča u tri dana i dovela je Vukoičića umesto Lazića, pa se otvorio prostor da Milojević postane trener Mege. Mega za sebe kaže da je mali veliki klub, a do njega je bio mali klub”, naglasio je poznati agent.

Prema njegovim rečima, Milojević je imao jedinstven trenerski put jer je u posao ušao “nepripremljen i učio je usput”. Ono što je postigao – da je došao do NBA lige i osvojio šampionski prsten – posebno je impresivno. Za razliku od većine trenera, nije imao ego, hteo je da uči. Recimo, zvao je Trifunovića i Džikića na treninge. Postao je sjajan trener i stigao do Golden Stejta, s kojim ima titulu, što će ostati zauvek na papiru. Na papiru neće ostati da doza poštovanja prema njemu u Golden Stejtu premašuje poziciju koju ima, jer jednostavno, osvojio ih je neposrednošću. Uvek kaže šta misli, pa je imao i drugačije mišljenje od Stiva Kera, što se treneru i snimalo. Svi su tužni, a najbolji dokaz za to je kako se NBA liga oprostila njega. To nije na nivou trećeg ili četvrtog trenera NBA tima. Ako nešto može da me čini zadovoljnim, to je da je NBA liga prepoznala njegovu veličinu, zaključio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.