May 19, 2024

A Place for Dejan Milojević

1 min read

Centralno mesto u prvom redu je predmet suza koje teku niz lice. Na fotografiji se nalazi dres Partizana sa prezimenom Milojević, ali i bela ruža. Ova slika je emotivno potresna.

Dejan Milojević, srpski trener i legendarni košarkaš, preminuo je u 47. godini od srčanog udara. Do nesreće je došlo u noći između utorka i srede, dok je bio sa svojim klubom Golden Stejt Voriorsima u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju.

Milojević je rođen 15. aprila 1977. u Beogradu. Kroz svoju karijeru igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju i Galatasaraj. Karijeru je završio u Partizanu, gde se vratio 2009. godine. Sa Partizanom je osvojio dve titule prvaka države, a takođe je bio proglašen za najkorisnijeg igrača domaće i regionalne lige.

Nakon igračke karijere, Dejan Milojević se okrenuo trenerskom poslu. Počeo je 2012. godine u Megi, gde je ostao do 2020. godine. Potom je proveo jednu godinu kao trener Budućnosti iz Podgorice, pre nego što je 2021. otišao u Ameriku. Tamo je postao asistent prvom treneru Golden Stejt Voriorsa. Sa ovim timom je 2022. godine osvojio NBA šampionsku titulu.

Pored uspeha na klubskom nivou, Milojević je takođe bio deo reprezentacije Srbije koja je postala šampion na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj. Njegove sportske talente i doprinos ovom sportu neće biti zaboravljeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.