July 20, 2024

Novak nikada nije doživeo nešto ovako da se ne pamti

2 min read

Toplota, sparina i nedostatak vazduha u loncu Rod Lejver Arene će sigurno uticati na ovaj meč, što je neizvesno i zabrinjavajuće.

Istovremeno, za glavni večernji termin od 7 uveče zakazane su mečevi Sabalenka i Krejčikova, pa zatim Siner i Rubljov. Postavlja se pitanje zašto je desetostruki osvajač Melburna drugi put uzastopce zakazan za najteži termin u klimatskom smislu protiv najtežeg protivnika do sada. Ovo je nešto što posebno brine poklonike tenisa širom sveta koji će pratiti ovaj meč, ali i srpske navijače koji možda neće moći tako lako pratiti meč zbog radnih obaveza u Australiji. Osim toga, ne možemo se setiti da je Novak dva puta uzastopce zakazan za dnevni termin, a posebno u ovoj fazi turnira i tački u njegovoj karijeri.

Uz dužno poštovanje prema Grend slem šampionkama Sabalenki i Krejčikovoj, i činjenici da su Siner i Gof već igrali više mečeva preko dana, sigurno će biti mnogo ljudi koji neće biti oduševljeni ovom vesti. Ova odluka organizatora je čudna i razočaravajuća, teško je objasniti iz svakog realnog ugla posmatranja, čak i ako ćemo uzeti u obzir mogući termin prenosa u SAD-u, a ne činjenicu da najveći šampion u Melburnu ide po istorijski 25./11. trofej. Ali, sigurno će Novak pronaći način da se izbori.

Branilac titule je verovatno zbog termina koji mu ne odgovara odlučio da dan pre meča trenira od 16 sati po lokalnom vremenu i pod suncem na terenu 16. Partner mu je ponovo bio australijski teniser Dejn Svinij, s kojim je već trenirao pre početka turnira. Nadamo se da će i ovoga puta Novak imati sreće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.