May 18, 2024

Sabalenka i Goč lako se plasiraju u osminu finala

1 min read

Beloruska teniserka Arina Sabalenka danas se plasirala u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Ona je pobedila Ukrajinku Lesju Curenko sa ubedljivih 6:0, 6:0. Sabalenka je aktuelna šampionka Australijan Opena i slavila je posle samo 52 minuta igre. Do sada je izgubila samo šest gemova i izrazila je zadovoljstvo igrom do sada. Njena naredna protivnica u osmini finala će biti Amerikanka Amanda Anisimova, koja je pobedila špansku teniserku Paulu Badosu rezultatom 7:5, 6:4.

U osminu finala se plasirala i četvrta teniserka sveta, Amerikanka Coco Gauff. Ona je pobedila sunarodnicu Alisju Parks rezultatom 6:0, 6:2. Gauff je napravila samo osam neiznuđenih grešaka, dok je Parks imala 34. Njena naredna protivnica će biti Poljakinja Magdalena Frenh, koja je pobedila Ruskinju Anastasiju Zaharovu rezultatom 4:6, 7:5, 6:4.

16-godišnja Ruskinja Mira Andrejeva uspela je da se plasira u narednu rundu takmičenja. Ona je pobedila Francuskinju Dian Pari rezultatom 1:6, 6:1, 7:6, spašavajući meč loptu pri vođstvu Pari od 5:3 u trećem setu. Andrejeva će se sada susresti sa pobednicom meča Barbora Krejčikova – Storm Hanter.

Ukrajinka Marta Kostjuk takođe je prošla u osminu finala, pobedivši Ruskinju Elinu Avenasjan rezultatom 2:6, 6:4, 6:4. Njena sledeća protivnica će biti pobednica meča Marija Timofejeva – Beatris Hadad Maja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.