April 24, 2024

Novak’s behavior on the court: Insights and Reflections

2 min read

Nole je otkrio novinarima šta priča sebi u bradu tokom meča, a onda priznao da se njegovo ponašanje često nije sviđalo njegovim protivnicima, posebno Rodžeru Federeru.

“Nije to uvek dobar razgovor sa sobom, nekad je ‘treš tok’, ali to je deo mene. Siguran sam da svako prolazi kroz krize, kada se ne oseća najbolje. Ispoljavam emocije, nekad negativne što nije lepo, ali tako je kako je. Borim se sa demonima kao i svi ostali na terenu, nekada je bolje, nekada nije. Sve zavisi kako se osećate protiv protivnika tog dana, nekada se probudite i ne možete da se posvetite”, kaže Novak.

Njegovo ponašanje nije se dopadalo nekim rivalima. “Znam da se Federeru nije svidelo kako sam se ponašao u startu, ne znam za ostale. Nisam bio omiljen nekim top igračima, nisam se bojao da kažem da želim da budem najbolji na svetu, imao sam igru koja može to da potkrepi. Ali, uvek sam imao respekt, uvek pozdravim protivnika, ali respekt uvek mora da bude tu. Očigledno, na terenu toliko toga može da se desi u žaru bodre.

Prošlo je 20 godina otkad sam debitovao, teško je reći ko me voli više ili manje. Ali, ako neko negativno priča o meni, to mi je daje goriva. Pružim ruku da se izvinim ako nešto zgrešim, ali kritika bez pokrića… Idem u tom smeru koji sam odabrao. Ne možete da se svima sviđate, kako pričate, kako se ponašate, svi smo različiti. Sve dok je nivo samopouzdanja Šeltona na tom nivou, ne zanima me. Kada mladi igrač izađe na teren i veruje u sebe, to mi se sviđa. Ali, postoji linija prihvatljivog ponašanja, ali ako se pređe, počinje da nervira. Uvek da poštuju starije i da veruju u sebe”, otkrio je Novak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.