May 18, 2024

Dejan Milojević Sends Boban Marjanović Soaring into Orbit

2 min read

U razgovoru za “Rtvbn” pre četiri godine, Milojević je otkrio kako je promenio način igre Bobana Marjanovića.

Prvo, govorio je o minutaži Marjanovića u NBA ligi i izražavao štetu što ne dobija veći prostor. Smatrao je da bi Marjanović redovno postizao dabl-dabl u bilo kojoj ekipi u NBA ligi kada bi imao normalnu minutažu.

Zatim, objasnio je kako je karijera Bobana Marjanovića krenula uzlaznom putanjom. Promenio je Marjanovićev stav u igri tako što ga je naučio kako da prima loptu bočno, umesto da bude leđima okrenut košu. Ovo je bila prva promena koja je dovela do stabilnosti i boljeg pregleda igre. Milojević je primenio istu tehniku kod svih svojih visokih igrača, uključujući Jokića.

Druga promena koju su sproveli bila je učenje Marjanoviću da igra bez driblinga. Marjanović je imao naviku da odmah spusti loptu u dribling kada je dobije, misleći da mu to daje veći zamah za skok. Milojević mu je objasnio da mu to nije potrebno jer ne skače ni na jedan način. Tokom treninga, svaki put kada bi Marjanović spustio loptu, Milojević bi svirao izgubljenu loptu, jer se to dešavalo često na utakmicama.

Pored tehničkih promena, Milojević je naglasio koliko je važno bilo i komunikacija između njih. Marjanović je bio poslušan igrač, koji je verovao u svoj rad i prihvatao savete. Bez tog elementa, svi napori koji su uloženi u razvoj Marjanovića ne bi imali smisla. Takođe, Milojević je istakao da i danas rade zajedno svako leto, koliko god postoji prostor za rad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.