July 20, 2024

Analysis of the Novak Djokovic vs. Tomas Martin Etcheverry match

2 min read

Večeras je Novak Đoković imao nekoliko neugodnosti zbog virusa, ali se većina simptoma smanjila. Ovo je ohrabrujuće pred njegov naredni težak meč. Najvažnije što se može izdvojiti iz ovog meča su njegovi statistički pokazatelji pri servisu i riternu, koji su ključni elementi njegove pobedničke igre. Novak je bio vrlo uspešan u servisu, sa 68% ubačenih prvih servisa, od kojih je realizovao izvanrednih 86%. Takođe je ostvario 10 asova, bez ijedne duple greške. Prosečne brzine njegovih servisa su bile veoma dobre. Na drugom servisu, njegov protivnik, Ečeveri, je uspeo da se izbori za taj-brejk u trećem setu, ali to je bilo sasvim solidno za njihov prvi Grend Slem susret.

Novak je bio mnogo agresivniji u ovom meču u poređenju sa prethodnim mečevima na Australijan Openu. Osvojio je 17 od 20 poena koje je odigrao na mreži i imao 12 vinera više od svog protivnika Tomas. Takođe je vratio servis protivniku 72 puta, od kojih je osvojio 21 poen. Njegovi smečevi i dropovi iz forhenda su bili 100% uspešni. Pokazao je visok nivo spremnosti u vraćanju početnog udarca protivnika. Osećao se veoma udobno na terenu i igrao je raznovrsnu igru protiv tenisera čiji stil igre mu odgovara.

Iako nije potpuno zadovoljan svojom igrom, Novak je veoma srećan zbog povoljnog žreba. Umesto očekivanog Šeltona, igraće protiv Francuza Adrijana Manarina, koji ga je pobedio nakon zaostatka od 2:0 u setovima. Manarin je opasan protivnik sa svojim jedinstvenim stilom igre, koji pokušava “uvući” protivnika u svoj tempo i umrtviti razmenu udaraca. Očekuje se da će Novak morati da bude oprezan i da izbegava greške ako želi da pobedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.