May 18, 2024

A Call for a Minute of Silence in Honor of Dejan Milojević at the Arena

2 min read

Sablasna tišina vladala je u Areni u tim trenucima. Pogledajte kako je sve izgledalo:

Podsetimo, srpski trener i legendarni košarkaš Dejan Milojević preminuo je u svojoj 47. godini. Milojeviću je pozlilo u noći između utorka i srede u restoranu u Solt Lejk Sitiju, gde se nalazio sa svojim klubom Golden Stejt Voriorsima. Rođen je 15. aprila 1977. godine u Beogradu i imao je bogatu košarkašku karijeru.

Milojević je igrao za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju i Galatasaraj, a karijeru je završio u Partizanu, gde se vratio 2009. godine. Sa Partizanom je osvojio dve titule prvaka države, a bio je i jednom proglašen za MVP domaće i regionalne lige. Nakon igračke karijere, započeo je trenersku karijeru 2012. godine u ekipi Mega, gde je ostao do 2020. godine.

Nakon Mega, Milojević je proveo godinu dana u Budućnosti iz Podgorice, da bi se 2021. godine pridružio Golden Stejt Voriorsima u Americi kao asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion. Pored uspeha u klubu, Milojević je takođe imao uspeha i sa reprezentacijom Srbije, osvojivši titulu šampiona na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Turskoj.

Dejan Milojević ostavio je dubok trag u svetu košarke i bio je cenjen kako kao igrač, tako i kao trener. Njegova prerana smrt šokirala je i potresla sve koji su ga poznavali i pratili njegovu karijeru. Njegovo nasleđe će živeti kroz njegove uspehe i uticaj koji je imao na košarku. Neka mu je večna slava i počivaj u miru, Dejane Milojeviću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.