May 17, 2024

Meeting between Dejan Milojević and Nikola Jokić

2 min read

Slavni košarkaš i trener, Dejan Milojević, iznenada nas je napustio u svojoj 47. godini. Milojević je u noći između utorka i srede doživeo srčani udar, ali se, nažalost, nije oporavio.

Pre samo osam dana, Milojević i Nikola Jokić su se poslednji put sreli, ali ovog puta su se nalazili na različitim stranama. Dejan je bio asistent u stručnom štabu Golden Stejta i dočekao je Nikolu i Denver. Bio je to susret učitelja i učenika.

Milojević je jednom prilikom govorio o Jokićevom razvoju i pohvalio njegove talente. Podelio je jednu anegdotu o Jokiću koji se u mladosti borio sa fizičkom spremnošću. Nakon što su procenili da Jokić nije bio u stanju da izvede ni dva skleka tokom testiranja, odlučili su da ga odvoje i daju mu dodatni trening. Marko je bio zadužen za kondicioniranje Jokića i uz podršku Miška Ražnatovića, dogovorili su se da Jokić treba mesec dana da se pripremi kako bi mogao profesionalno da trenira. U to vreme, tim je imao nekoliko mladih talenata, uključujući Bobija, Ćakića i Novicu, ali se Dejan nije mogao sećati tačno da li je Novica tada već počeo sa treninzima ili ne.

Dejan Milojević je ostavio veliki trag u svetu košarke kao igrač i trener. Njegova iznenadna smrt je veliki gubitak za cela košarkaška zajednica. Njegova poslednja srećna uspomena s Nikolom Jokićem će ostati kao podsjetnik na njihovu vezu kao učitelja i učenika. Svi će pamtiti njegov doprinos i nasleđe u svetu košarke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.