April 18, 2024

All-Star 2026: New Clippers’ Arena

1 min read

Revijalna košarkaška ol-star utakmica NBA lige odigraće se u Los Anđelesu 2026. godine, saopšteno je danas iz rukovodstva takmičenja. Ol-star vikend održaće se u novoj hali Los Anđeles Klipersa, koja će biti otvorena u Inglvudu pred početak sezone 2024/2025.

Klipersi planiraju da se u novu halu Intuit Dom (Intuit Dome) presele u junu, a otvaranje bi trebalo da se obavi u avgustu. Komesar NBA lige Adam Silver proveo je sat vremena u obilasku lokacije. Dobra vest je da će u hali biti odigrana košarkaška sezona pre ol-star utakmice i to će biti prilika da se uverimo da je sve na nivou. Bila bi rizičnija ponuda da smo odredili da se ol-star ovde igra sledeće sezone, rekao je Silver.

On je dodao da će se u hali Klipersa održati olimpijski košarkaški turnir 2028. godine. Izgradnja hale finansira se iz privatnih sredstava, a koštaće neverovatnih 1,2 milijarde dolara. Ol-star vikend 2026. godine počeće 13. februara utakmicom zvezda u usponu, dan kasnije je takmičenje u veštinama, šutiranju trojki i zakucavanjima, a 15. februara je na programu ol-star utakmica.

Ove godine ol-star je u Indijanapolisu, a 2025. godine u San Francisku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.