May 6, 2024

Preminuo mališan nakon vadjenja mlečnih zuba

1 min read

Lekari su nedavno uspeli da reanimiraju dečaka nakon nezgode koja se dogodila u stomatološkom centru. Međutim, nakon što je hitno prebačen na odeljenje intenzivne nege, dečak je na kraju proglašen moždano mrtvim. Otac dečaka, Viktor Pašnik, odlučio je da podeli svoju priču na društvenim mrežama, objavljujući detalje o tragediji koja se dogodila 8. decembra. Na svom profilu, Viktor je napisao: “Počivaj u miru, dragi naš Lesonjo.” Uz tu poruku, otac je postavio sliku dečaka.

Prema rečima oca, zaposleni u stomatološkom centru ponudili su intervenciju uklanjanja mlečnih zuba dečaku pod opštom anestezijom. Supruga dečaka je zamolila anesteziologa da prestane sa pritiskanjem maske, ali on nije poslušao. Nakon toga, dečak je zaspao. Otac je izrazio nezadovoljstvo postupkom lekara iz stomatološke klinike i istakao da je situacija bila kritična i da je dečak bio u teškom stanju.

Kao odgovor na ove tvrdnje, policija je pokrenula krivični postupak protiv zdravstvenih radnika zbog nepravilnog obavljanja svojih profesionalnih dužnosti. Direktor klinike “Ori-Dent”, Roman Onisko, je izjavio da sarađuju sa istragom i da su lekari koji su bili uključeni u pružanje medicinske nege privremeno suspendovani sa dužnosti dok se ne završi istraga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.