April 14, 2024

Novak Đoković o važnosti samopouzdanja

1 min read

Kao igrač koji se možda probija, kao mlad igrač, možeš da pokazuješ samopouzdanje, veru u sebe, i to je uvek za pohvalu – kao u slučaju Prižmića. To se ne dešava često, zbog čega mi je posebno drago da sam to video kod njega i zbog toga ga pohvalio.

Mlad teniser ima mnogo dilema, ali i veliku glad i želju da se dokaže. To samopouzdanje je dosta drugačijeg tipa od onog koje dođe kada se nagomilaju iskustvo, pobede, dostignuća; to je ono pravo samopouzdanje i ono mora da ima zaleđinu pozitivnog životnog i rezultatskog iskustva – pričao je Đoković.

Onda je srpski as bio i malo konkretniji:
– Hajde da kažemo da je učešće tih faktora “pola-pola” – polovina samopouzdanja su iskustvo i rezultati, a druga polovina dolazi iz nas samih. Teniser sam sa sobom bije tu bitku, kroz koju treba da odgovori na pitanje da li si u stanju da pobediš svoje dileme i negativne aspekte ličnosti, kao i da se izboriš sa ‘bukom’ koja dolazi spolja, jer uvek je nažalost više onih koji ti govore da ne možeš i da nećeš uspeti.

Stvar je u tome da se bude u stanju da se sve to pretvori u korisnu, produktivnu energiju. Eto, tako bi glasio nešto širi odgovor na to važno pitanje”, prenosi nam on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.