July 27, 2024

Cicipas se plasirao u drugo kolo

1 min read

Sedmi teniser sveta, Stefanos Cicipas, prvobitno je trebalo da započne takmičenje u Melburnu protiv Matea Beretinija. Međutim, Italijan se povukao iz takmičenja zbog povrede desne noge. Cicipas je izrazio razočaranje povlačenjem protivnika, naglašavajući opasnost od povreda. Ipak, bio je srećan zbog svoje igre nakon prvog seta. U drugom kolu, Cicipas će se suočiti sa pobednikom australijskog duela između Džordana Tompsona i Aleksandra Vukića.

Danil Medvedev, dvostruki finalista Australijan opena, je uspešno prešao prvu prepreku turnira. Francuz Terens Atman je predao meč Medvedevu dok je Rus bio u vođstvu od 5:7, 6:2, 6:4, 1:0 zbog grčeva. U narednoj rundi, Medvedev će se suočiti sa Fincem Emilom Rusuvuorijem, koji je eliminisao Amerikanca Patrika Kipsona sa rezultatom 4:6, 6:3, 6:4, 7:6.

Jedan drugi duel koji nas očekuje u drugom kolu je između Australijanca Alekseja Popirina i najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića. Popirin je pobedio sunarodnika Marka Polmansa sa 6:3, 7:6, 6:2 i tako se kvalifikovao za meč protiv Đokovića.

Ostali teniseri koji su obezbedili svoje mesto u drugom kolu turnira su Amerikanac Ben Šelton, koji je pobedio Španca Roberta Bautiste Aguta sa 6:2, 7:6, 7:5, Italijan Lorenco Muzeti, koji je slavio protiv Francuza Benjamina Bonzija sa rezultatom 7:6, 7:6, 4:6, 6:2, Amerikanac Sebastijan Korda, Francuzi Igo Gaston, Luka Van Aš i Adrijan Manarino, Španac Alehandro Davidovič Fokina, kao i Čeh Jakub Menšík.

U drugom kolu turnira, ovi teniseri će se boriti za svoje mesto u daljem toku takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.