July 20, 2024

Mijatovic, Ivanić, Bukari leaving Red Star Belgrade

2 min read

Pomenuo im je da su najbolji, ali i najplaćeniji u zemlji i da im svima bude jasno kakvi su ciljevi i ambicije Crvene zvezde na proleće. Crvena zvezda više ne igra Evropu i sasvim je normalno da nekim fudbaleri budu prodati, a neki dobiju priliku da ranije od predviđenog napuste Marakanu.

Nije tajna da Crvena zvezda veliki novac može da uzme na transferima nekolicine fudbalera. Transfer nije tajna, otkrio ga je Zvezdan Terzić rekavši da Zvezda za sjajnog fudbalera na stolu ima 6.000.000 evra. Ali, isto tako je Terzić naglasio da će Ivanić teško napustiti Marakanu. Ali… Uvek postoji ono, ali, jer je fudbal ozbiljan biznis. Fejenord i Zenit su nudili 5.000.000 evra, a onda je u igru ušao Monpelje i stavio na sto zvaničnu ponudu od milion više, uz određene procente. Po strani, sve gledaju Juventus i Betis. Zvezda je svesna da ima kapitalca u rukama i sada tvrdi pazar, ili što bi se narodski reklo, ne zaleće se na prvu. Time je skrenuo pažnju ostrvskim klubovima na sebe, koji su se raspitivali na Marakani. Spekulisalo se o dvocifrenom transferu u Englesku, međutim on nikada nije dobio zvanično potvrdu.

Osman Bukari igraće na Kupu Afričkih nacija sa Ganom i vrlo je moguće da još digne svoju cenu, pa je njegova prodaja gotovo izvesna. Milionske transfere mogu da ostvare i još neki fudbaleri koji nisu iz prvog ešalona. Njega su skautirali klubovi iz Italije, Engleske i Rusije. Navodno, Empoli i Notingem Forest bili su najozbiljniji. I on će igrati na Kupu Afričkih nacija za Zambiju, pa će posle toga biti jasna njegova sudbina. Imao je ponudu iz Porta vrednu 6.000.000 evra, a gledali su ga i neki klubovi iz Španije i Italije. Iako je počeo dobro, jesenji deo sezone završio je na tribinama. Ima dozvolu da ode, a jasno je da njegov transfer ne može, a da ne bude milionski. I on može da ode, jer klub za njega ima ponudu iz Amerike vrednu 2.200.000 evra. U igri su i neki klubovi iz Rusije. Izvesno je da će jedan od dvojice mladih fudbalera, da li Mitrović, ili Lučić ove zime otići sa Marakane. Postoji interes od nekoliko francuskih klubova za reprezentativca Obale Slonovače koji igra na kupu Afričkih nacija, dok je Nigerijac u decembru imao poziv od bivšeg kluba Slavije iz Praga, a na Marakanu je stigao dopis u kojem Česi nude 3.000.000 evra za Olajinku.

I tu se praktično završava niz igrača koji bi mogli da donesu veliku zaradu. Odbio je da pređe u Bešiktaš ove zime, jer nije bio zadovoljan ponudom za godišnju platu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.