July 20, 2024

Franc Bekenbauer Laid to Rest

1 min read

Sahrani je prisustvovala samo porodica. Kovčeg prekriven cvećem pratila je mala grupa rođaka okupljenih na groblju na jugu Minhena, pokazuju fotografije objavljene u nemačkoj štampi.

Njemu će počast biti odata i za nedelju dana, 19. januara na Alijanc areni. Franc Bekenbauer je jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Mnogo je doprineo razvoju modernog nemačkog fudbala, a smatra se i da je “izmislio” ulogu libera u ekipi.

Kao igrač, Bekenbauer je osvojio Svetsko prvenstvo sa Zapadnom Nemačkom 1974. godine. Takođe, 1990. godine je trijumfovao na Mundijalu kao selektor. On je jedan od samo trojice igrača koji su i kao igrač i kao selektor osvajali Mundijal, zajedno sa Brazilcem Marijom Zagalom i Francuzom Didijeom Dešanom.

Bekenbauer je legenda fudbalskog kluba Bajern za koji je odigrao 584 utakmice, postigao 75 golova i osvojio brojne titule kao igrač i kao trener. On je osvojio kao igrač tri uzastopne titule evropskog prvaka, kao i četiri titule u Bundesligi. Osim Bajerna, Bekenbauer je igrao još za Njujork Kosmos i Hamburg. Takođe, bio je sportski direktor Olimpika iz Marseja i dugogodišnji član uprave Bajerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.