April 26, 2024

Valensija’s Footballers Victorious Against Cadiz, Girona Secures a Point Against Almeria

1 min read

Kola španskog prvenstva jučer su donijela nekoliko zanimljivih utakmica. U jednoj od njih, Valensija je pobijedila Kadis rezultatom 3:0. Valensija je povela u 30. minuti preko Franciska Trinkaa, koji je bio siguran iz jedanaesterca. U 52. minuti domaći su ponovno poveli, ovaj put golom Diega Lopesa. Pobjedu su potvrdili u četvrtom minutu nadoknade vremena golom Javija Gere. Konačni rezultat postavio je Hesus Vaskes golom u osmom minutu nadoknade vremena.

Nakon treće uzastopne pobjede, Valensija se nalazi na osmom mjestu tabele sa 29 bodova. Kadis, koji je doživio deveti poraz, trenutno se nalazi na 18. mjestu u zoni ispadanja sa 15 bodova – jednim manje od Sevilje koja se nalazi na 17. mjestu.

U drugoj utakmici kola, Almerija i Đirona su odigrali nerešeno 0:0. Đirona ostaje prva na tabeli sa 49 bodova, jednim više od drugoplasiranog Real Madrida, ali i jednom odigranom utakmicom više. S druge strane, Almerija je jedina ekipa koja još nije ostvarila pobjedu u ovoj sezoni i nalazi se na posljednjem mjestu tabele sa šest bodova.

Ovaj vikend je donio zanimljive rezultate u španskom prvenstvu i mnogo se očekuje od nadolazećih utakmica koje će oblikovati daljnji tijek sezone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.