March 28, 2024

Vladimir Stojković reveals his innermost thoughts

2 min read

Iskusni čuvar mreže Al-Fajhina, Vladimir Stojković, odlično brani među stativama. Međutim, iako je postao počasni član Crvene zvezde, samo nekoliko nedelja kasnije je iznenada potpisao za Partizan. Ova odluka je izazvala zemljotres u srpskom fudbalu. Stojković se vratio u svoju domovinu, ali je prešao u redove najvećeg rivala, što nije bilo po volji navijačima Crvene zvezde. Navijačima je toliko smetalo da su policajci doslovno živeli s njim. Svaki dan bi ga čekali ispred stana kad bi se probudio, pratili bi ga na treningu, pravili mu društvo na putu kući i sedeli s njim u restoranu. Beskrajno su ga pratili gde god je išao. Stojković je izjavio da je težak život fudbalera i da očekivanja su velika, sa tri miliona ljudi koji žele nešto od njega svakog dana. Svaki novi dan donosi novi izazov.

S fudbalske strane, dolazak Vladimira Stojkovića u Partizan je bio izuzetno dobar potez. Osvojio je tri titule u Superligi i tri Kupa Srbije, branio na 249 mečeva i igrao u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope. Može se reći da je Partizan obeležio celu karijeru Vladimira Stojkovića. Iako na početku karijere nije delovalo moguće, Stojković je rođen u Loznici gde je počeo da se bavi fudbalom, a kasnije se preselio u Beograd gde je nastavio svoje golmansko obrazovanje u Crvenoj zvezdi. Bio je na pozajmici u Leotaru iz Trebinja, pokušao da se nametne Zoranu Filipoviću i Slavoljubu Muslinu i takmičio se protiv golmana kao što su Vladimir Dišljenković i Ivan Ranđelović. Nakon sjajnih godinu i po dana u Zemunu, dobio je priliku kod Valtera Zenge i nakon jedne sezone uputio se u inostranstvo. Igrao je za Nant, Vitese, Sporting, Hetafe i Vigan. Zatim se vratio u Partizan između dva mandata, a između toga je branio za Ergotelis, Makabi iz Haife i Notingem Forest. Trenutno igra u Saudijskoj Arabiji od 2021. godine.

Stojković je postao poznat i po kontroverzama izvan terena. Nakon pobede nad Crvenom zvezdom na Marakani, Stojković je pokazao majicu na kojoj je pisalo “Oprostite mi ružnu prošlost”. Ovo je dodatno izazvalo bes navijača Crvene zvezde. Samo nekoliko dana pre toga, huligani su prekinuli meč reprezentacije Srbije protiv Italijana u Đenovi, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Na tribine je unet mrtvački sanduk, pevalo se o smrti reprezentativnog golmana, a navijači su uništavali zaštitnu mrežu bakljama i drugim oruđem. Takođe, napadnut je autobus u kojem su se nalazili reprezentativci Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.