March 29, 2024

Legendary coach diagnosed with cancer

1 min read

Iako nije delovalo da ima bilo kakvih problema, čuvenom Šveđaninu dijagnostifikovan je rak pankreasa. Nažalost, prognoze nisu dobre.

Svi razumeju da imam bolest koja nije dobra, a svi nagađaju da je rak i jeste. Znam otprilike da u najboljem slučaju imam godinu dana, u najgorem malo manje. Doktori koje imam… Ne možete biti potpuno sigurni i reći taj dan i tako dalje. Bolje je ne razmišljati o tome – rekao je Erikson za “Sveriges Radio”.

Sve je izgledalo najnormalnije. Dan ranije sam bio napolju i trčao pet kilometara. Sve je došlo niotkuda. Ne znaju koliko dugo sam bolovao od raka, možda mesec ili godinu.

Uprkos lošim prognozama, Erikson je ostao pozitivan. Vidite pozitivu u svemu, ne kopam za nevoljama. Ova bolest nije dobra, ali moram da se borim koliko mogu.

Erikson je ostavio veliki trag u trenerskom poslu. Vodio je veliki broj klubova, a bio je i selektor Engleske, Meksika, Obale Slonovače i Filipina. Osvojio je puno trofeja među kojima se izdvaja Kup Uefa sa Geteborgom, tri titule u Portugalu sa Benfikom i Serija A u sezoni 1999/00, kada je u Laciju vodio Sinišu Mihajlovića i Dejana Stankovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.