April 20, 2024

Milojević proves his resilience – jumps onto the field from the infusion room

1 min read

U isto vreme, svi se sećaju košarkaškog stručnjaka koji je ostavio neizbrisiv trag u igri pod obručima. Bio je drugi decembar 2004. godine, dan koji će zauvek biti upamćen među mnogim ljubiteljima košarke, posebno Partizana. U petom kolu Evrolige, “parni valjak” je dočekao grčkog velikana Olimpijakos u prepunom beogradskom “Pioniru”.

Meč je obećavao žestoku borbu, ali malo ko je mogao predvideti da će se razviti u jedan od najuzbudljivijih trenutaka u istoriji crno-belih. Dan pre susreta, najbolji igrač Partizana, Dejan Milojević, suočio se sa zdravstvenim problemima. Iako se otrovao, nije odustao od terena. Na dan utakmice, primio je infuziju i zaigrao. Odluka da igra protiv Olimpijakosa pokazala se kao potez dostojan legende.

Milojević je predvodio svoj tim do važne pobede na spektakularan način. Njegov doprinos bio je nešto što će se prepričavati godinama. Završio je meč sa nestvarnih 35 poena, 14 skokova, tri asistencije i pet ukradenih lopti, uz samo pet promašaja iz igre i dva sa linije za slobodna bacanja. Ova izvanredna partija donela je Milojeviću ukupno 55 indeksnih poena, čime je postao drugi najbolji u istoriji Evrolige.

Kada je pobeda Partizana bila izvesna, trener Duško Vujošević je odlučio da izvede Milojevića iz igre minut pre kraja kako bi mu omogućio zasluženi aplauz sa tribina. Oko 6.000 ljudi ustalo je sa svojih mesta i uputilo gromoglasne ovacije, nagrađujući Milojevića za istorijski podvig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.